30 de juliol 2010

Dèficit i deute

Un clàssic del periodisme econòmic... Confondre dèficit amb deute. Arran de la pretesa "reformulació" dels comptes del F.C. Barcelona per part de la nova junta, en què el benefici d'11 milions anunciat per Sala-i-Martin passa a ser una pèrdua de 77 milions, una emissora de ràdio va arribar a dir que el dèficit d'11 milions s'havia convertit en un deute de 77! Com expliquem a la 'penya', superàvit-dèficit, o benefici-pèrdua, és la diferència entre ingressos i despeses d'un període comptable, i apareix en el compte d'explotació; i no té res a veure amb el que les empreses deguin a tercers (especialment, als bancs) i que apareix al balanç de situació. Una prova més que ens manca cultura econòmica i financera.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Parles de periodisme econòmic. La clau és la formació de l'escriptor. És periodista o és economista? Ideal, ambdues línies de formació. Real, malhauradament molts llicenciats en periodisme, amb aquest sol títol, poden parlar i opinar de tot.
Et convido a rellegir alguns articles de la "prova d'estrés" bancària europea. N'hi ha per tirar la gorra al foc. Ah, i res és gratuït, opinions confoses fan mal a tercers, però... la responsabilitat és farina d'un altre paner.
Josep-M RAMONJOAN