05 de juliol 2010

Coets per la 'roja'

Espanya marca un solitari gol al Paraguai i algú tirà un coet. S'acaba el partit i es tornen a sentir més coets. No em cal el Google Maps per endevinar des d'on s'han tirat. Són uns coets d'afirmació nacional espanyola en uns moments en què aquí molta gent es planteja d'anar-se'n d'Espanya. Provocació. Legítima, però provocació al capdavall. Com la presència de la bandera espanyola en alguns balcons, que no havíem vist des que en el franquisme ens obligaven a posar-la. La cançó de sempre, barrejar esport i política associant Barça i catalanisme és lleig. No ho és, en canvi, celebrar les victòries de la selecció espanyola en clau anti-catalana. El fotut del cas és que els coets pels gols de la 'roja' es tiren des d'aquí, no des d'allà. Ens queda el consol de pensar que són els mateixos coets que algú va comprar pensant en la victòria del Real Madrid a la darrera lliga...

1 comentari:

Temprà ha dit...

Hola Toni,

Sí, això de “la Roja” aixeca passions desfermades... Adolescents pel carrer disfressats amb la samarreta de “la Roja”, banderes espanyoles amb “el torito” penjades dels balcons, etc, etc.
Els coets sortien de tot arreu, d’aquí i d’allà...qualsevol excusa val per alliberar aquest furor anticatalà que ens rodeja.
En fa l’efecte que els dos pols s’estan separant cada cop mes i que la fractura està propera. Espero poder dir ben aviat allò de “Adéu Essssssspaña”.
Per cert, que cony hi foten aquests nois del Barça, nascuts de la Masia, que quan els hi convé criden “Visca el Barça i Visca Catalunya”, vestint “la Roja”?
No ens enganyem, són uns mercenaris mes i no els hauríem de idolatrar tant ...

Salut.

Temprà..